Her Risk Güvence Altına Alınabilir

Sigortacıların bireysel ve kurumsal segmentlerdeki her tür rizikoya teminat verebileceğini söyleyen Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, “Fiyatı belli, şartları gerçekleşmiş ve sayısı yeterliyse, tüm riskler sigortalabilir” dedi

Röportajlar Hit: 1430 / Yorum: 0 / 2 Ekim 2013 19:44
Her Risk Güvence Altına Alınabilir
-A +A

Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, sigorta sektöründeki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 Sektörün bu yılın ilk 6 ayında hayat dışında ortalama yüzde 24 oranında büyüdüğünü, Ray Sigorta’nın ise hedeflenen rakamlar seviyesinde faaliyetini sürdürdüğünü dile getiren Şişmanoğlu, “Sektördeki yüzde 24 büyümede enflasyon ve prim büyümesi etkili oldu. Prim büyümesinde ise, motor tarifelerindeki fiyat artışı ve ilk 6 aydaki sıfır araç satışlarının yükselmesi etkilidir. Fakat esas etkenin trafik branşındaki fiyat artışı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
“Ray Sigorta olarak, büyümemize kontrollü bir şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuşan Levenet Şişmanoğlu, şunları kaydetti: 
“Hem motorda hem de motor dışında seçici, sigortalılarına iyi hizmet vermeyi öne çıkaran, gerektiğinde araştırmalarla, risk teftişleriyle danışmanlık yapan, hasarları doğru hesaplayıp zamanında tazmin eden bir sigorta şirketi olarak görev yapıyoruz. Şu anda beklentilerimizin biraz altında olsa da büyümemizden memnunuz.”
Hedefimiz tüm müşteri grupları
Her müşteri grubu ve sigorta branşında bulunma prensipleri olduğunu dile getiren Şişmanoğlu konuyla ilgili hedeflerini şu şekilde ifade etti: “Bireysel, KOBİ, ticari ve kurumsal tüm segmentlere hitap etmek istiyoruz. Konutlar, küçük dükkânlar ve ferdi kaza ürünlerinde çeşitli meslek grupları. Bunların hepsi bizim ilgi alanımız. Bütün bunları yaparken de farklı farklı ürünlerimizde, farklı bölge müdürlüklerinde broker, acente ve banka kanalıyla müşterilerimize ulaşmak istiyoruz. Bizim için her riziko sigortalanabilir. Fiyatı, şartları ve yeterli sayıda olması yeterlidir.” Sigorta ürünlerinin özellikle bireysel müşteri segmentinde gelişmesinde bankaların önemli katkısı olduğunu belirten Şişmanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bankalar, konut ve araç kredileri dolayısıyla özellikle bireysel müşteriler alanında sigortacılık pastasının gelişmesine katkı sağladılar.”
   
HDI Sigorta portföy çeşitliliğini geliştiriyor
 HDI Sigorta oto branşındaki odaklılığını oto dışına kaydırarak portföy çeşitliliğini sürekli olarak geliştiriyor. HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, bu stratejinin başarılı olacağına inandığını belirtti.

‘Teknik kâr elde ettik’
Ceyhan Hancıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:  “2013 yılı ilk altı ay sonuçlarına baktığımızda teknik kâr elde ettiğimiz gözüküyor. Sigorta sektörünü kar elde etmekte zorlandığı bu dönemde bu sonuçların büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. Hem şirket çalışanlarımızın hem de iş ortaklarımızın verdiği destek ile sene sonu hedeflediğimiz sonuçlara ulaşacağımızı umuyorum.”

Başarılı bir süreç
 HDI Sigorta’nın Türkiye pazarına girdiği andan itibaren özellikle oto sigortalarında kendini hissettirdiğini belirten Ceyhan Hancıoğlu, ancak HDI Sigorta’nın, uzunca bir süredir diğer branşlara da ağırlık vermeye başladığını söyleyerek, "HDI Sigorta olarak çok başarılı bir yeniden yapılanma sürecine girdik” dedi.
 Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren HDI Sigorta, 150 ülkede operasyonlarını yürüten Alman Talanx grubunun bir parçası.
2012 yılındaki 26.7 milyar euro’luk prim geliri ve 22 binden fazla çalışanı ile Talanx; Almanya’nın 3’üncü, Avrupa’nın ise 8’inci büyük sigorta grubu.

Frankfurt Borsası’nda
 Talanx, kurumsal sigortacılık konusunda odaklanmış bir şirket. Değerlendirme kuruluşu Standart&Poor’s Talanx’a finansal gücü açısından A+ (güçlü) notu vermişti. Talanx, Frankfurt Stock Exchange listesinde işlem görmekte.
 
 
 
Anadolu Sigorta’dan kanser hastalarına asistans hizmeti
 Anadolu Sigorta ve Europ Assistance işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Senin Yanında’ asistans hizmetinin, kanser hastası olan sigortalıların günlük yaşantıları içinde ihtiyaç duyabilecekleri destekleyici hizmetleri kapsadığı bildirildi.
 Anadolu Sigorta, kanser tedavi teminatı içeren sağlık sigortası poliçesi sahiplerine verilen bu hizmetler arasında kanserin etkileriyle mücadele ve koçluk, ikinci görüş, kemoterapi ve radyoterapi için ilgili merkezlere nakil hizmeti, evde bakım destek hizmetleri, pediatrik onkolojide sosyal destek, kanser tarama ve evcil hayvan bakımı yer alıyor. Sunulan hizmetlerin organizasyonu, asistans firması tarafından sağlanırken, hizmet bedeli sigortalılara ait.
  ‘Kanserin Etkileri ile Mücadele ve Koçluk’, sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirme, hastalık psikolojisiyle mücadele hakkında bilgilendirme, kanserle ilgili faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla ilgili bilgilendirme ile estetik ve kozmetik hizmetleri kapsıyor.
İkinci görüş hizmetiyse, kanser tanısı veya ön tanısı konan sigortalıların hastalıklarıyla ilgili detaylı bilgi edinmeleri ve tedavilerinin yeterliliği konusunun araştırılmasına imkan veriyor.
 
 
Nart’tan ‘sanata’ özel önem
Bu yıl onuncu kez düzenlenen Nart Risk Management Forum, Ritz Cartlon Otel'de gerçekleşti. “Sanat ve Kültür Varlıklarının Korunması” konusunun tartışıldığı Nart Risk Management Forum toplantısına Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı, Sanat Galericileri Derneği, Eğitim-Kültür ve Araştırma Vakfı, Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı, Bilim ve Sanat Vakfı, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile risk yönetim şirketleri ve sigorta sektörünün temsilcileri ve sanat camiasına hizmet veren kuruluşlar katıldı.
Forumda, sanat yatırımında yeni gelişmeler, sanat varlıklarının korunmasında koleksiyonerliğin önemi, Cumhurbaşkanlığı'nda bulunan sanat eserleri ve bu eserlerin konservasyon uygulamaları tartışıldı.
Ayrıca, sanat risklerinin Türkiye ve Dünya'da yönetimi, Osmanlı'dan günümüze kültür ve sanat varlıklarının korunmasındaki gözlemler ve çözüm önerileri, sanat ve kültürel mirasta risk azaltma ve risk yönetimi de forumda tartışılan konular arasında yer aldı.
 
 
Güneş’ten sağlıkta kapsamlı güvence
Güneş Sigorta, yeni ürünleri kapsamında sigortalılarını, yatarak ve ayakta tedavi teminatları, yurtdışı tedavi seçenekleri, doğum, ileri tanı hizmetlerinin yanı sıra kayak ve motosiklet kaynaklı sağlık sorunları gibi farklı durumlarda da güvence altına alıyor.
 Sadakat Paketi gibi özel hizmetler de sunulan ürünlerde, sağlık sigortalarındaki yaygın uygulamaların aksine 2 yıl gibi kısa sürede ömür boyu yenileme garantisi veriliyor ve kullanıma bağlı ek prim de uygulanmıyor.
 Yatarak tedavi ve ileri tanı yöntemleri teminatı ile oluşturulan Okyanus Ekstra’da sigortalılar her iki teminat için de geniş hizmet ağından yararlanabiliyor. Ömür boyu yenileme garantisi bulunan sigortalılar, Güneş Sigorta’da 5 yıllık sigortalılık sürelerini tamamlamalarının ardından “Sadakat Paketi”ne sahip oluyor. Paketle doğumsal rahatsızlıklar, septum deviasyonu, alzheimer ve epilepsi gibi teminat kapsamında olmayan hastalıklar nedeniyle oluşacak giderler de güvence altına alınıyor.
 
 
 
MetLife ile Odeabank yeni işbirliğine imza attı
MetLife, dağıtım kanalına DenizBank’tan sonra Odeabank’ı ekleyerek banka sigortacılığı kanalında güçlü bir adım daha attı. Odeabank ve MetLife, kurumsal ve bireysel müşterilere özel olarak hazırlanmış hayat ve ferdi kaza sigortalarını sunacak. Yapılan anlaşmaya göre Odeabank’ın kurumsal ve bireysel müşterilerine MetLife tarafından hazırlanan hayat ve ferdi kaza sigortaları Odeabank şubelerinden de satılacak. MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, dağıtım kanallarını çeşitlendirerek banka sigortacılığı alanında hayat ve ferdi kaza pazarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Odeabank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Muratoğlu ise şu açıklamayı yaptı: “Odeabank olarak, MetLife ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği, başarıyla sürdürdüğümüz yolda bize hem güç hem de değer katacak.”
 
 
 
TARSİM, Bilim ve Danışma Kurulu çalışmalarına başlıyor
Tarım sigortaları konusunda yürütülen araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkinliğinin araştırılması amacıyla oluşturulan Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bilim ve Danışma Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
 Kurulda yer alan Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Prof. Dr. Meriç Albay, Prof. Dr. Gamze Saner, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Prof. Dr. Ali Kaygısız, Prof. Dr. Lütfi Pırlak, Prof. Dr. Veysi Aslan, Doç. Dr. Sevtap Kestel, Doç. Dr. Ebru Güven Solakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, Yrd. Doç. Dr. Güler Şebnem Uralcan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şener Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Özlem Karahan Uysal’ın yanı sıra, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Sigortacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murat Kayacı, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Teknik Müdürü Necati İçer de çalışmalarda yer alıyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları