BulutTahsilat CEO’su Mehmet Öztürk:

390.jpg

BulutTahsilat, banka hesap hareketlerinin hepsini tek ekranda topluyor ve bu bilgilere anında ulaşmayı sağlıyor. Şirketin hizmetlerini ve yeni projelerini KOBİ Aktüel’e anlatan BulutTahsilat CEO’su Mehmet Öztürk, “BulutTahsilat ile iş gücü maliyetinizi azaltabilir, zamandan tasarruf edebilir ve karlılığınızı arttırabilirsiniz. Finansal değerlere anlık ulaşarak, kritik finansal kararlarınızı daha kolay alabilirsiniz” diyor.

BulutTahsilat’ın markalaşma sürecinden kısaca bahseder misiniz? Bu uygulama fikri nasıl oluştu ve nasıl hayata geçti?
BulutTahsilat uygulamasının temeli 2009 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde ortaya çıkan Ödeme Hizmetleri Kanununa (PSD-Payment Services Directive) dayanıyor. Bu kanunla, birlik ülkelerin ulaşmaya çalıştığı temel amaç standardize edilmiş güvenli ve verimli bir ödeme alt yapısı geliştirmekti. Bu kanun, ödeme hizmetleri sektörü için heyecan verici bir gelişmeydi, çünkü Ödeme Hizmetleri Sağlayıcısı (PSP-Payment Services Providers) adı verilen yeni bir kavram ortaya çıkmıştı. Böylece FİNTEK adını vermiş olduğumuz yeni nesil finansal teknolojiler üzerine yatırım yapan işletmeler oluşmaya başlamıştı. FİNTEK’ ler, Avrupa Birliği Ödeme Hizmetleri Kanunu’nun dört-beş farklı kategorisinde hizmet verebiliyorlar. Bu kategorilerin bizce en önemlisi Finansal Veri Sağlayıcısı (Financial Data Aggregators) kavramıdır. BulutTahsilat, Avrupa Birliği Ödeme Hizmetleri Kanunu’nun getirdiği yeniliklerin ülkemizdeki ilk uygulamasıdır. Biz 2010 yılından beri bu sektöre yatırım yapıyoruz. BulutTahsilat ürünümüz, bankalardaki tüm hesaplarınıza gelen ve giden ödemeleri konsolide ediyor, muhasebe ve ERP sistemlerinize otomatik olarak işlenmesini sağlıyor ve aynı anda tek ekranda gösteriyor.

BulutTahsilat’ın ne gibi özellikleri bulunuyor?
BulutTahsilat’ı birleşik banka hesap hareketleri ekranı olarak düşünebilirsiniz. Tüm bankaların hesap hareketlerini tek ekranda gösteriyor. Gelen ödemenin hangi müşterinizden ya da bayinizden geldiğini otomatik olarak tespit edip eşleştiriyor ve sonrasında yapılacak işlemi insan kontrolüne gerek kalmadan yapıyor. Yani,banka hesaplarınıza gelen ve giden ödemelerin otomatik işlenmesini sağlıyor. Sınırsız sayıda banka hesabının tek ekrandan görüntülenmesine ve yönetilmesine imkan tanıyor. İster sipariş onaylayabilir ister bakiye yükleyebilir veya limit arttırabilirsiniz. Gelen ve giden ödeme ile ilgili ne yapmak istiyorsanız otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Peki, bu çözümünüzün kullanıcılar için avantajları nelerdir?
Türk lirası ve döviz hesaplarınızı, vadeli ve vadesiz mevduat hesaplarınızı, DBS ve DTS hesaplarınızı BulutTahsilat ile konsolide olarak takip edebilirsiniz. Banka bakiyelerinizi görüntüleyebilirsiniz, toplam bakiye bilgisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. BulutTahsilat için gelen ödemelerin internet şubesi, fiziksel banka şubesi ya da ATM’ den yapılması fark etmez, tüm kanallardan gelen ödemeyi tespit eder, tek bir çıktı deseni üretir. Böylece tüm ERP programlarına bağlanacak hazır bir alt yapı sunar. BulutTahsilat ile iş gücü maliyetinizi azaltabilir, zamandan tasarruf edebilir ve karlılığınızı arttırabilirsiniz. Finansal değerlere anlık ulaşarak, kritik finansal kararlarınızı daha kolay alabilirsiniz. İnsan merkezli yapılabilecek hataları tamamen ortadan kaldırmış olursunuz.

BulutTahsilat uygulaması kimlere hitap ediyor?
Bu sorunuzu tüm ticari işletmeler olarak yanıtlayabilirim. BulutTahsilat, banka hesapları yoğun şekilde hareket gören işletmeler için çok daha fazla katma değer sağlıyor. Bu sebeple, orta ve büyük segmentteki tüm işletmeler için tercih sebebi. Banka hareket sayısı az olmasına rağmen, sağlamış olduğumuz ERP otomasyonunu kullanmak amacıyla BulutTahsilat’ı tercih eden müşterilerimiz de mevcut. BulutTahsilat, firmaların özellikle finans ve muhasebe departmanları tarafından talep görüyor, çünkü bu departmanlar banka hareketlerinin ERP ve muhasebe programlarına işlenmesini sağlamakla görevlidirler.

BulutTahsilat’ın kullanılmadığı bir işletmede, banka hareketleri kendi ERP ya da muhasebe programına klasik olarak nasıl işleniyor? 
Öncelikle bankanın internet şubesine giriş yaparsınız. Banka ekstresini excele döker ve bilgisayarınıza indirirsiniz. Sonra elinize fosforlu boya kalemini alır, hareketleri işledikçe üzerini renklendirirsiniz. Sonra bu işlemi örneğin 10 banka için tekrarlarsınız hatta gün içinde üç-dört defa yapabilirsiniz. Ancak bu işlemleri yaparken, A müşterisinden gelen ödemeyi yanlışlıkla B müşterisine işleyebilirsiniz ya da gelen 100 TL’lik ödemeyi yanlışlıkla 1.000 TL olarak işleyebilirsiniz. Gelen bir ödemeyi işlemeyi unutabilirsiniz. Doğal olarak bu kadar yoğun işlemlerin hatasız yapılması neredeyse imkansızdır. Bu da işletmeyi zarara uğratabilir. BulutTahsilat, tüm tahsilat ve ödeme hareketlerini, hatasız ve eksiksiz bir şekilde ERP ve muhasebe sistemlerinize aktarır, insan hatası faktörünü ortadan kaldırır. Müşteriniz ile yapacağınız mutabakat için hızlı ve sorunsuz bir çözüm üretir. En önemlisi, sağlayacağımız otomasyonda sizin komut bile vermenize gerek kalmaz. Her bir banka hareketi carileriniz ile otomatik eşleştirilir ve ERP sistemlerinize yazılır.

Peki BulutTahsilat doğru cari ile eşleştirmeyi nasıl sağlıyor?
BulutTahsilat her bir banka hareketini algoritmik bir süzgeçten geçirir ve ödemenin hangi carinizden geldiğini ya da hangi cariniz için ödeme yaptığınızı yüzde 100 doğrulukla tespit eder. Eğer ki bu tespiti yüzde 100 doğrulukla yapamadıysa, kullanıcının kontrolüne bırakır ve kullanıcıdan komut bekler. Aynı zamanda akıllı öğrenme yeteneğine de sahiptir. Zamanla öğrenir ve cari tespitleri ile ilgili önerilerde bulunur. Bayi ya da müşteri kodunu veya bir ödeme kodunu açıklamadan yakalar. Örneğin, bir sipariş kodunu ya da herhangi bir tekil bilgiyi kolaylıkla yakalayabilir.

Güvenliği nasıl sağlıyorsunuz?
BulutTahsilat son derece güvenlidir. 256 Bit SSL ile veriler korunur. Firewall ve güçlü antivirüs yazılımları ile tam güvenlik sağlanır. BulutTahsilat aslında sadece raporlar ile ilgilenir. Banka hesap hareketlerin bir aynası BulutTahsilat üzerinde oluşur. BulutTahsilat, internet şubenize bağlanmaz. EFT yapma, havale gönderme gibi işlem adımlarını yapamaz. Gerçek anlamda paranıza hiçbir şekilde dokunamaz. Sadece hesaplarınıza gelen ödemelerin satır bazında kayıtları ile ilgilenir.

BulutTahsilat ürününüzün uygulama kullanım ve kurulum şartları neler?
BulutTahsilat’ı her bir işletme kolaylıkla kullanabilir. Uygulama kurulumu için www.buluttahsilat.com web sitemizden başvuruda bulunmak yeterli. Başvuruyu yapan işletmenin cevap verme süresine bağlı olarak ortalama üç gün içinde kurulum aşamaları tamamlanır. İşletmenin yapması gereken, destek ekibimiz tarafından kendilerine iletilecek adımları teker teker uygulamasıdır. Öncelikle BulutTahsilat hizmet sözleşmesinin imzalanması gerekir. Destek ekibimiz mail ortamında sözleşmeleri gönderir. Sözleşme ve kurulum aşamasından sonra kullanıcı parametreleri işletmeye iletilir.

Ücret politikanızı paylaşır mısınız?
BulutTahsilat’ın en önemli fiyat avantajı, ilk kurulum maliyetinin olmaması. Büyük ERP projelerinde olduğu gibi onbinlerce dolarlık ilk kurulum maliyetlerine katlanmazsınız. Sunucu ve veritabanı gibi hizmetler de tarafımızdan karşılanır. BulutTahsilat’ta aylık lisans paketleri var. Bu paketler küçük, orta, büyük ve ekstra büyük paketler olarak isimlendirilir. Farklı fiyat seçeneklerimiz bulunuyor. İşletmenizin sahip olduğu banka hesap sayısı ve aylık hareket sayısına bağlı olarak herhangi bir paket seçilebilir.

BulutTahsilat’ın başka hangi modülleri var?
BulutTahsilat, tüm tahsilat unsurlarını içeren bir uygulamadır. Ana özelliği hesap hareketleri konsolidasyonudur. Bunun yanında Sanal POS, Nakit ve ÇEK çözümü de bulunuyor. BulutTahsilat Sanal POS çözümüyle, işletmeler tek bir kod yazmadan kendi sanal POS’larını BulutTahsilat’a tanımlayabiliyor ve böylece müşterilerinden kredi kartıyla tahsilat yapabiliyorlar. BulutTahsilat Sanal POS’un en önemli avantajı, işletmenin müşterileri ya da bayileri için, tek çekim ile mi çalışacağını veya taksitli işleme izin verip vermeyeceğini kolaylıkla belirleyebilmesidir. İşlemlerin hangi POS üzerinden geçeceği kolaylıkla seçilebilir ve istenildiği zaman değiştirilebilir. Aynı zamanda işletmenin bayileri için hazır B2B ekranlara sahiptir. İşletme B2B tahsilat ekranlarına sahip değilse, BulutTahsilat’ın sağlayacağı ekranları kullanabilir. Eğer işletme kendisi hali hazırda B2B ekranlarına sahipse, tahsilat ekranları BulutTahsilat alt yapısından beslenecek şekilde entegre olabilir. Hatta E-ticaret yapıyorsa, son tüketiciden yapacağı kredi kartı tahsilatını BulutTahsilat alt yapısı üzerine taşıyabilir. BulutTahsilat, nakit tahsilat yapan firmalar için de nakit tahsilat çözümüne sahiptir. Çalışanlar müşterilerinden aldıkları nakit tutarını, makbuz numarasını ve makbuzun resmini online olarak merkeze gönderebilirler. BulutTahsilat ÇEK çözümü, yoğun şekilde çek işlemi olan firmalar için de çözüm getiriyor. ÇEK kapama işlemlerini otomatik olarak yapabilme yeteneğine sahiptir.

İş dünyasında sürdürülebilir başarıyı sağlamanın sırrı sizce nedir?
BulutTahsilat olarak her zaman müşteri memnuniyeti birinci önceliğimiz oldu. Bunu da müşterilerimize ürünlerimiz ile en iyi faydayı oluşturarak, ihtiyaçları olduğunda her an erişilebilir olarak ve yeni teknolojileri işlerini geliştirecek ürünler olarak sunarak sağlıyoruz. Zaman en önemli hazinedir. BulutTahsilat, bu hazineyi en faydalı şekilde kullanmak için çözümler sunuyor.

Yakın zamanda yeni uygulamalar sunacak mısınız?
Tabii ki. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir, prensibi ile hareket etmeyi seviyoruz. İşletmenin daha konforlu bir ticari hayat elde etmesi için tahsilat süreçlerini daha iyi yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu vizyonla hareket ederek fark yaratan uygulamalara imza atıyoruz. 2018’in ilk çeyreğinde Fiziki POS’lardan geçen işlemlerin tespitine yönelik yeni uygulamamızı tanıtacağız. İşletmeler bu uygulama ile Fiziki POS’lardan geçen işlemlerin detaylarına ulaşabilecek, aynı zamanda POS dönüşlerinin hangi gün ve hangi tutarda olduğunu görebilecekler. Böylece işletme, tüm nakit akışını rahatlıkla modelleyebilecek. Bu işlemi karmaşık hesaplamalarla uğraşmadan yapabilecek.

Önümüzdeki dönem için hedefleriniz ve projelerinizle ilgili neler söylemek istersiniz? 
2017 yılı BulutTahsilat için başarılı bir yıl oldu. 2018 yılında bu başarımızı katlayarak arttırmak istiyoruz. Firmaların finansal veriye kolay erişimi, iş süreçlerinde bu veriyi daha hızlı ve doğru işleyebilmesi için yeni çözümler sunacağız. Yerel geliştirdiğimiz bu çözümlerimizi global çözümler haline getirip, yurt dışında bu ürünlerimizin tanıtım faaliyetlerinde bulunmak 2018 hedeflerimizin en başında geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top