Sağlık sektöründen beslenen girişimler

Sağlık sektörü son yıllarda yenilenen bakış açıları ve inovatif girişimlerden en fazla pay alan endüstrilerin başında geliyor. Sağlıklı yaşam felsefesinin giderek önem kazandığı bir yüzyılda teknolojik gelişmeler de bu felsefe ile birlikte hız kazanmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte giderek gelişen sağlık sektörü gelecekteki inovasyonlar için de umut ışığı oluyor.

1. Engelli çocuklar için biyonik el

Çocukların genç yaşta yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle geliştirilen bu teknolojide üç boyutlu baskı makineleri ile eğlenceli ve süper kahraman temalı biyonik eller ile çocukların duygusal ve fiziksel açıdan daha iyi hissetmeleri mümkün. Fizik tedavi yöntemleri yerine daha eğlenceli olan biyolojik kollar engelli çocukların yeni umudu oluyor.

2. Felçli hastaların duygularını okuma

Felç geçirmiş hastaların izole bir yaşam sürmesine yardımcı olan bir uygulama ile bilgisayar üzerinde beyin okuma yapılabiliyor. Bu mobil uygulama sayesinde felçli hastalar duygularını ifade eden emojiler ve cümleler kurabiliyor.

3. İşitme engelli hastalar için özel gözlükler

İşitme engelli hastaların derdine derman olacak olan akıllı gözlükler ile ses tanımlama teknolojisi kullanılarak söylenilenleri metne döküyor. Küçük metinler halinde oluşturulan bu konuşmalar işitme engellilerin duygularını ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlıyor.

 

4. Yanık hastalarına sanal gerçeklik yardımı

Çeşitli yanık problemleri olan hastalar için geliştirilmiş özel uygulamalar arasında sanal gerçeklik teknolojisi de bulunuyor. Yanık problemleri ile baş etme ve yaralara pansuman yapma gibi konularda sanal gerçeklik dünyası karlı ve buzlu bir atmosferde acının daha az hissedilmesine katkı sağlarken daha eğlenceli zamanlar geçirmeye de yardım ediyor.

 

5. Kan grubuna göre Tayland yemekleri

Kan grubunuza özel beslenme programı ile vücudunuza yararlı yemek seçeneklerini denemek ister misiniz? Bir Tayland restoranı kan grubunuza özel olarak hazırladığı menüler ile hem sağlıklı hem de güzel yemeklerin tadına bakmanızı sağlıyor. Bangkok’taki bir restoranda uygulanan bu yöntem sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.

6. Postür düzelten gözlüklerle duruş bozukluklarına son

Özel gözlükler yardımıyla özellikle gençlerin ve çocukların duurş bozukluklarını ve postür problemlerini düzeltmek mümkün. Gözlükler hatalı duruşları fark edince kullanıcıların elindeki bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi cihazları kapatarak duruş bozukluklarını önlüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top