En yenilikçi 5 iş fikri

Son yıllarda herkesin hayali kendi işinin patronu olmak. Bunda başarılı girişimcilikörneklerinin artması, devlet ve özel kuruluşlar tarafından desteklerin artması oldukça etkili. İşte kendi işini kurmak isteyenlere öneriler:

Güvenlik drone’u ile daha güvende evler

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte hayatımıza giren dronelar evlerinin güvenliğini önemseyen alıcılar için muhteşem iş fikirlerine dönüşüyor. Bir firma droneların popülerliğinden etkilenmiş olacak ki önceden ev güvenliği üzerine çalıştığı işi dronelarla inovatif bir hale getirmiş. Bu sistem sayesinde evinizin güvenliği tam anlamıyla sağlanmış oluyor. Siz de drone gibi yeni teknolojilerden yararlanarak bu tarz fikirleri hayata geçirebilirsiniz.

Yeni nesil güneş panelleri

Zaten var olan güneş enerjisi ile elektrik üretme işlemi yine bir İngiliz firma tarafından inovatif hale getirildi. Yeni güneş panelleri sayesinde panellerin güneşi görebilme kapasiteleri dolayısıyla elektrik üretme kapasiteleri ve kullanım süresi uzamış oldu. Siz de var olan elektrik üretim sistemlerini inovatif hale getirebilirsiniz.

 

 

Sanal gerçeklik

Bilgisayar tarafından simülasyonu yapılarak oluşturulan ortamlarda olma hissini veren teknoloji, yani sanal gerçeklik yeni ilgi odağı. Son günlerin en gözde teknoloji ürünü olan sanal gerçeklik fikri birçok girişimci tarafından dünyanın farklı yerlerinde iş fikirlerine çevirildi bile. Türkiye’de tamamen sanal gerçeklik ortamlarından oluşan bir tema park neden üretilmesin?  

Motor kasklarında navigasyon

Kaybolmak istemeyen ve yeni yerler keşfetmeyi seven motor sürücülerinin ilgisini çekecek bu iş fikri oldukça düşük maliyetlere kurulabilir. Motor kaskları gibi aksesuarları teknolojiden faydalanarak daha inovatif hale getirebilirsiniz.

3 boyutlu yazıcılar

Oldukça yeni bir teknoloji olan ve yazılımla ilgilenen birçok genç girişimcinin ilgilendiği 3 boyutlu yazıcılar aklınıza gelebilecek neredeyse her şeyin üretiminde kullanılabiliyor. Bu yöntemle atıştırmalık üreten otomat, dövme üretmek, kişisel aksesuarlar gibi alanlarda kullanılarak muhteşem iş fikirlerine dönüşebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top