Dijital Dönüşüm Sürecinde Başarının Sırrı

391.jpg

Dijital dönüşüm denildiğinde aklımıza gelen ilk şey teknoloji olsa da dijital dönüşüm sadece teknoloji adaptasyonu ile sınırlı değil. Şirketlerin farklı ihtiyaçları ve stratejileri olduğu gibi, dijital dönüşüm de her şirket için farklı süreçlere sahiptir. Salesforce Türkiye İş Ortağı Inspark’ın CEO’su Serdar Susuz, “Dijital dönüşüm, şirketin mevcut iş modelinin gözden geçirilmesi, kurum içi ve dışı taleplere hızlı yanıt verebilme kabiliyetinin kazandırılmasıdır. Dönüşüm sürecinde veri, işletmenin dijital s

Salesforce Türkiye İş Ortağı Inspark CEO’su Serdar Susuz

üreçleriyle birleşirken aynı zamanda müşterilerle etkileşim yöntemleri de değişiyor. Dijital dönüşüm alanında yapılan teknoloji yatırımlarının müşterilere ve müşteri deneyimine doğrudan katkısı olacak şekilde kullanılmasına öncelik vermek başarının anahtarıdır. Artık, tüketiciler daha akıllı, müşteriler daha sabırsız, işlemler daha hızlı. Dijital Dönüşüm müşteri, çalışan, operasyon ve ürün katmanlarının tamamını kapsamalıdır” diyor. Dijital dönüşümün odağında ise müşteri etkileşimi artışı, çalışanları güçlendirme, operasyonda verimlilik ve ürünlerde yenilikçi yaklaşımın olduğunu dile getiren Susuz, her bir katmanda başarının yakalanabilmesi için müşteriyi merkeze koyan bütünsel ve birinci sınıf bir çözümün seçilmesi gerektiğini söylüyor.

Opsiyon Değil Zorunluluk
Serdar Susuz, dijital dönüşümün bir seçenek değil, gelecekte var olmak isteyen şirketler için bir gereklilik olduğunun altını çiziyor. Susuz, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Hem süreçlerin hem kaynakların verimliliği, aynı zamanda müşterilerin memnuniyetini arttırmak ve şeffaf süreçler için dijitalleşme bir zorunluluktur diyebiliriz. Kurumsal dijital dönüşüm sürecinde olan firmaların sayısı ise her geçen gün artıyor. Dijital dünyanın önemli oyuncularına baktığımızda, elde ettikleri başarının asıl nedeninin şirket süreç ve operasyonlarının merkezine müşteriyi koymuş olmaları. Müşterilerinin ihtiyaç ve isteklerini öngörerek şekillendirdikleri iş süreçleri, verimlilik, hız ve şeffaflığı beraberinde getiriyor. Kullanıcı deneyimini göz ardı eden firmalar ise zor durumdalar ya da yok olup gidiyorlar. Şirketler, hemen harekete geçmeliler.”

Nereden Başlanmalı?
Serdar Susuz; şirket yöneticilerinin, müşteri yolculuğunu yani müşterilerin firma ve marka ile etkileşimlerini ve deneyimlerini keşfetmeleri, müşteri deneyimini iyileştirmek için bir strateji belirlemeleri gerektiğini belirtiyor. Susuz, dijital dönüşüm sürecindeki şirketlere şu önerilerde bulunuyor: “Büyük e-ticaret siteleri ile rekabet mi etmek istiyorsunuz? O zaman alışveriş sitenizin müşteriye sunduğu mobil deneyime yatırım yapın. Değişen dünyayı durduramazsınız ancak değişime kucak açabilirsiniz. Dijital dönüşüm yolundaki stratejiniz ise yöneticilerinizin liderlik özelliklerine bağlıdır. Doğru strateji ve süreçlerle dönüşümü gerçekleştiren firmalar kuşkusuz lider olacaklar. Verimli ve etkin dijital dönüşüm mantıklı, net, adımları doğru belirlenmiş, müşteriyi merkez alarak başlayan strateji ve süreçlerle başlar ve elbette yöneticiden satış temsilcisine şirkette çalışan herkesin katılımı ile gerçekleşir. Siparişlerinin teslimat durumunu web sitesinden göremediğini söyleyen bir müşteriniz varsa, demek ki şirketiniz bu bilgileri müşteriye erişilebilir kılacak altyapıya yatırım yapmalı. Bu hem maliyeti düşürür, müşteri deneyimini iyileştirir hem de müşteri sadakatini beraberinde getirir. En iyi müşteri deneyimini sunmak, dijital dönüşüm ve dijital dönüşüm lideri olmak arasındaki yerinizi belirler. Dijital dönüşümde başarının anahtarları için ise şunları söyleyebiliriz: Müşteri Merkezli Yaklaşımı benimseyin. Müşterilerinize sorun. Şirket kültürüne önem verin. Teknoloji iş ortağınızı doğru seçin. Son olarak; dönüşüm ve entegrasyon stratejisi sürekliliği beraberinde getirecektir. Gelecek, teknoloji, strateji ve liderlik bileşenlerini içinde barındıran, güvenilir ve şeffaf kurumların olacak.”

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik

İnci GS Yuasa’da Dijital Dönüşüm Dönemi
Yeni nesil akü teknolojileri konusunda hizmetler sunan İnci GS Yuasa, bugün 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Müşteri ilişkileri yönetimi için Salesforce CRM kullanmaya başlayan İnci GS Yuasa’nın İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, firmanın müşteri odaklı dijital dönüşüm sürecini anlatıyor. Elbirlik, şunları söylüyor: “Bulunduğumuz sektörde her konuda yeniliklerin öncüsü olmayı hedefliyoruz. Bulut bilişimi ve mobil uygulamalar günümüzde hayatın her alanında kullanılıyor. Biz de İnci GS Yuasa’nın Inspark ile yaptığı işbirliği ile Müşteri İlişkileri (CRM) sistemlerinde dijital dönüşüm sürecine Salesforce Projesi ile büyük bir adım attık. Projeye başlamadan önce proje planını ve projede yer alacak ekipleri oluşturduk. Projemizi hedeflenen geçiş tarihinde canlı kullanımına almak için tüm satış kanallarımızdan gelen taleplerin ortak bir süreçte değerlendirilmesini, saha, satış ve ürün süreçlerinin yönetiminde olmasını hedefledik. Proje iş planımızda, çalışma boyunca karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve özellikle test süreçleri için gerekli zamanı ayırdık. Proje, iş planımızda hedeflediğimiz geçiş tarihinde canlıya geçti ve iş süreçlerimizi bu yeni CRM sistemi ile yönetmeye başladık.”

Sistem Tüm Kullanıcılar İçin Esnek ve Kolay Kullanım 
Elbirlik’in aktardığı bilgilere göre; sistem tüm kullanıcılar için esnek ve kolay kullanım üzerine kurgulanıyor. Sahadan gelen veriler sisteme hızlı entegre oluyor ve herkes aynı anda verilere erişebiliyor. Elbirlik, “Gartner değerlendirmelerinde çıkan başarılı salesforce oranları, sistemin kullanıcı dostu olması, yeniliklerin sürekli takip edilerek gerekli güncellemelerin hızla yapılması ve adaptasyonu, Salesforce programını tercih etmemizde önemli etkenler oldu. Deneyimli danışman kadrosu, karar aşamalarında verilen destekler, alt yapılarımız için sunulan alternatif çözümler, ekibin her aşamada yanımızda yer alması CRM alanındaki iş ortağımız olarak Inspark’ı seçmemizde etkili oldu. Inspark’ın farklı sektörlerdeki deneyimleri ve bu deneyimlerden çıkan sonuçları şirketimizin için katma değerli sonuçlara dönüştürebilmesinin katkıları iş süreçlerimize olumlu yansıdı” diyor.

Sisteme Kolay Erişim Sağlanabiliyor
Salesforce programının Cloud alt yapısına sahip olmasından dolayı sisteme kolay erişim sağlanabiliyor. Aynı zamanda Salesforce mobil uygulaması önemli bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Sistemin kullanıcı dostu olarak kurgulanması tüm kullanıcıların sisteme kolayca adapte olmasını sağlarken, program içerisinde geliştirmeleri kullanıcıların da yapabilmesine imkân sağlıyor. Sahadan gelen verilerin sisteme hızlı entegre olması nedeniyle tüm kullanıcıların aynı anda verilere ulaşması ayrıca avantaj sağlıyor.

KOBİ’ler İçin CRM ve Sürdürülebilir Büyüme
İşletmelerin uzun vadeli başarısı için gerekli olan teknolojilerden birisi CRM sistemidir. İşletmenizin sürdürülebilir bir şekilde büyümesine yardımcı olmak için CRM sistemi kullanmanız için üç neden: Veriyi bilgiye, bilgiyi satışa dönüştürebilirsiniz. Kusursuz müşteri hizmetleri sunabilirsiniz. İşletmenizin geleceği için sağlam temeller oluşturabilirsiniz. Dünyanın en yenilikçi şirketi Salesforce’un satış, pazarlama, müşteri hizmetleri çözümleri hakkında bilgi almak için Salesforce Türkiye İş Ortağı Inspark Akıllı İş Çözümlerine ulaşabilirveya Salesforce CRM’i 30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top