Çalışanların sabah ilk işi e-posta kontrolü

Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, üyeleri arasında düzenlediği bir anket ile çalışanların güne nasıl başladıklarını ortaya çıkardı.

Kobi Bilgi Hit: 1153 / Yorum: 0 / 31 Aralık 2012 11:44
Çalışanların sabah ilk işi e-posta kontrolü
-A +A

12 bin 493 kişinin katıldığı anket, iş dünyasının (yüzde 61,7) sabah ilk iş olarak e-posta kutularını kontrol ettiğini gösterdi. Güne haberleri okuyarak başlayanlar ise yüzde 32,2’lik bir oranla ikinci sırada yer aldı. “Arkadaşlarla sohbet ederim,” diyenlerin oranı ise yüzde 6,1’de kaldı.

Kariyer Koçu Deniz Ağgül Güler, anketten elde edilen sonuçları şöyle değerlendirdi: “İnternetin yaşamımıza girip bütün iş yapma biçimlerini alt üst etmesiyle birlikte iş dünyasında iletişim tarzları da değişmeye başladı. Anket sonuçlarında da gördüğümüz gibi çalışanların çoğu işyerlerine geldiklerinde ilk iş olarak e-posta kontrolü yapıyor. Hatta mobil cihazlar sayesinde seyahatteyken veya mesai saatleri dışında da bu mümkün oluyor. İnternetin, teknolojinin ve daha da ötesi insanlığın hızı kişiyi daha hızlı bilgi almaya ve vermeye doğru sürükleyip geliştirirken, diğer tarafta da insan fakirleşiyor. Oysa modern insanın zihnini doldurmaya değil aksine boşaltmaya ihtiyacı var. O nedenle sabah ilk iş olarak ofise gelen bir çalışan masasındaki çiçekle bile iletişim kurarak enerjisini yükseltebilir. İş arkadaşlarıyla yapılan küçük sabah sohbetleri, gülümsemeler ve kısa paylaşımlar enerji alışverişi açısından insanı daha sağlıklı ve verimli hale getirir. Bu aynı zamanda kurum açısından da pozitif sinerji yaratacaktır.”


Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları