Huawei, Çin 5G testlerinde öncü rol üstlendi

Huawei, 3GPP’ye dayanan 5G NSA işlevsellik testini tamamlayan ilk şirket olduğunu açıkladı. NSA testi, Pekin’deki Huairou Bölgesi’nde Çin’in yürüttüğü 5G teknoloji denemelerinin üçüncü evresinde gerçekleştirildi

Kobi Pazar Hit: 4218 / Yorum: 0 / 29 Mart 2018 15:42
Huawei, Çin 5G testlerinde öncü rol üstlendi
-A +A

Deneme, ITU’nun Uluslararası Mobil Telekomünikasyon sistemi hedef tarihi olan 2020’yi tutturmayı amaçlayan IMT-2020 (5G) Tanıtım Grubu tarafından düzenlendi.

 

Huawei testi, 2017 Aralık ayında 3GPP’nin 5G NR standardının tamamlandığını duyurmasının ardından 5G NR’nin (New Radio) resmi protokol uyarlamasına dayanan ilk 5G NSA işlevsellik testi özelliğini taşıyor. Denemenin içeriği, 3GPP standardı tarafından tanımlanan fiziksel katman, fiziksel kanallar, bağlantı adaptasyonu ve zamanlaması, çoklu anten teknolojisi, EN-DC (LTE-NR Dual-Bağlantı) ve CU-DU (Merkezi Birim - Dağıtılmış Birim) ayırma mimarisinden oluşuyor. NSA işlevsellik doğrulama, Çin’in üçüncü evre 5G teknolojisi Ar-Ge testinin önemli bir parçasıdır ve bazı önde gelen operatörlerin 5G dağıtımını erken uygulamaya koymalarında önemli bir rol oynayacak.

 

5G ile hizmet sürekliliği artıyor

 

Huawei, C-Band testi sırasında MWC 2018’de sunduğu dünyanın ilk 5G uçtan uca ürünlerini kullandı. Denemede, envanter ağı üzerindeki sınırlı etkisi olan NSA ağ çözümü için Option 3x seçildi. Kontrol panelinin bağlantı noktası olarak 4G kullanıldı. 5G dağıtımının ilk aşamasında daha iyi hizmet sürekliliğini sağlamak için LTE ve 5G NR ikili bağlantı kullanıldı. LTE-NR NSA’in hızlı bir şekilde devreye sokulması, 5G döneminin ilk evresinde gerekli olup, bunu tam spektrum NR SA ağı takip edecek.

 

Huawei, sektör ekolojisini destekliyor

 

2018 yılının 5G ticari dağıtımın ilk yılı olacağını belirten Huawei’in 5G ürün Hattı Başkanı Yang Chaobin, “Huawei, Çin’in 5G teknolojisi Ar-Ge denemelerinin üçüncü evresinde 5G ticari sisteminin doğrulanması üzerine odaklanıyor. Ortak sektör ekolojisini desteklemek için NSA ve SA gerekiyor ve NSA 5G çağının erken evrelerinde canlı ağlarda hızlı bir şekilde uygulamaya koyulacak. SA, nihayetinde tüm sektörün sayısallaştırılmasını sağlayacak. Huawei’in NSA işlevsellik testini tamamlaması, Çin’in 5G teknolojisi Ar-Ge testinin üçüncü evresine öncülük etme yolundaki ilk adımını simgeliyor. 5G ticari ürünlerinin olgunlaştırılması ve sanayi zincirinin sinerjisini teşvik etmek için sektör ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Huawei, 5G testlerine devam ediyor

 

Çin’in 5G teknolojisi Ar-Ge testleri 2016 yılından beri devam ediyor ve 2018’in sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Denemeler üç aşamalı olarak planlanıyor. Bu aşamalar; 5G temel teknoloji denemeleri, 5G teknoloji çözümü doğrulaması ve 5G sistem doğrulaması. Çin’in 5G teknolojisi Ar-Ge denemelerinin üçüncü aşaması, Pekin’in Huairou 5G bölgesinde Şubat 2018’de resmen başlatıldı. Bugün Huawei’in Huairou’daki 5G deneme ağı, önümüzdeki aylarda NSA alan testlerini tam olarak desteklemesi için büyük ölçekli bir projeye dönüşüyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları