Havaya teşvik geliyor

Uçuş gerçekleştirilmeyen şehirler için teşvik geliyor

Kobi Destek Hit: 1049 / Yorum: 0 / 31 Aralık 2012 16:42
Havaya teşvik geliyor
-A +A

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sivil havacılıktaki gelişmeler çerçevesinde uçuşların tüm ülkeye yayılması ve uçuş gerçekleştirilmeyen şehirlere sefer yapılması amacıyla yeni çalışma başlattı.

 
SHGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, SHGM tarafından hayata geçirilen düzenleme kapsamında, iç hatlarda ana merkez olarak kullanılan İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarında uçuş hizmeti verilmeyen güzergahlara sefer başlatacak havayolu işletmelerine yönelik teşvik sistemi getirilecek.
 
2013 yılından itibaren uygulamaya konulacak düzenlemeyle ilgili SHGM tarafından genelge yayımlandı. Genelgede, havayolu işletmelerinin ana merkezlerden bazı şehirlere seferler düzenlemediği yolcuların varmak istedikleri noktaya aktarmalı olarak gitmek zorunda kaldıkları belirtilerek, yolcu talepleri, yolcu memnuniyeti ve hizmetin tüm ülkeye yayılması ilkeleri çerçevesinde uçuş hizmeti verilmeyen güzergahların teşvik edilmesi ihtiyacı ortaya çıktığı ifade edildi.
 
2003 yılından itibaren havacılıkta serbestleşme yönünde atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler kapsamında iç hatlarda tarifeli hizmet veren havayolu sayısının 6'ya ulaştığının belirtildiği genelgede, bu havayolu işletmelerine yönelik teşviklerle bu hatların kullanılmasına ait usul ve şartlar belirlendi.
Buna göre, SHGM teşvik edilecek hatları her yılın Aralık ayında ilan edecek ve havayolu işletmeleri bu hatlara Ocak ayı içinde müracaat edebilecek. Havayollarının uçuş izin başvurusu yaptığı hatlarda, yaz tarife döneminde başlamak üzere haftalık en az 3 sefer düzenleyecek. Teşvik edilen hatlarda uçuş izni onaylanan havayolunun o hattı geliştirmesi ve sürdürebilmesi için en az 2 yıl süre verilecek ve bu süre zarfında söz konusu hatta başka bir havayoluna uçuş izni verilmeyecek.
Ayrıca iç hat uçuşların gelişmesine katkı sağlamak üzere teşvik edilen hatlarda sefer başlatan havayolu işletmelerine dış hatlarda gerçekleştireceği uçuşlar ve trafik hakkı tahsislerinde öncelik verilecek.
 
2013 yaz döneminde başlamak üzere, teşvik edilecek hatlar şunlardır:
"İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan; Adıyaman, Ağrı, Amasya (Merzifon), Denizli (Çardak), Gökçeada, Iğdır, Isparta (Süleyman Demirel), Kahramanmaraş, Nevşehir (Kapadokya), Muş, Siirt, Sinop, Uşak, Eskişehir (Anadolu)
Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan; Balıkesir (Koca Seyit), Gökçeada, Sinop, Antalya Gazipaşa, Sivas, Denizli (Çardak)
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan; Adıyaman, Ağrı, Amasya (Merzifon) , Batman, Bursa (Yenişehir), , Iğdır, Isparta (Süleyman Demirel), Kahramanmaraş, Kocaeli (Cengiz Topel), Konya, Nevşehir (Kapadokya), Muş, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Eskişehir (Anadolu), Tekirdağ (Çorlu), Zonguldak (Çaycuma), Antalya Gazipaşa
Antalya Havalimanı'ndan; Adıyaman, Ağrı, Amasya (Merzifon), Batman, Bursa (Yenişehir), Çanakkale, Denizli (Çardak) , Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gökçeada, Iğdır, Kahramanmaraş, Kocaeli (Cengiz Topel), Kayseri, Kars, Nevşehir (Kapadokya), Muş, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Eskişehir (Anadolu), Tekirdağ (Çorlu), Şanlıurfa (GAP), Zonguldak (Çaycuma), Mardin, Malatya."
 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları