Dijital ekonominin dinamik alanı: Oyun geliştirme

Dijital dünyanın her geçen gün büyüyen sektörlerinden oyun geliştirme, yeni teknolojilerle potansiyeli artacak alanlardan biri olarak gösteriliyor.

Sektör Hit: 15229 / Yorum: 0 / 5 Ocak 2017 14:12
Dijital ekonominin dinamik alanı: Oyun geliştirme
-A +A

Dijital çağın değiştirdiği ve geliştirdiği sektörlerden birisi de oyun sektörü. Özellikle oyun konsolları ve mobil cihazların gelişmesi ile birlikte dijital oyun versiyonları da büyük bir değişim gösteriyor. Oyun geliştirme endüstrisindeki büyük oyuncuların iddialı oyunlar üzerinde projeler üretmesi de bu pazarın giderek daha fazla talep göreceğinin bir işareti.

Oyun geliştirme endüstrisi ciddiye alınması gereken bir projeler dizisi olarak dikkat çekiyor. Büyük bütçelere sahip olan oyun projelerinin her aşaması titizlikle ele alınmalı ve belirli süreçlerden ve testlerden geçirilmeli. Oyun geliştirme için öncelikle oyun içeriklerinin belirlenmesi ve hazırlık aşamasının gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Oyun kurgusu ve oyunun kendine ait bir hikayesinin olması ayrıca konu ve oyun türünün birbiri ile eşleşmesi oyun geliştirme alanında izlenmesi gereken süreçleri oluşturuyor. Son yıllarda değişen teknoloji araçları ile kullanıcıların oyun beklentileri de değişkenlik gösteriyor. Oyun geliştirme aşamalarından birisi de mevcut piyasa beklentilerinin araştırılması ve analiz edilmesidir. Bu analiz ve araştırma oyun kullanıcılarının ne tür oyunlara ilgi duyduğunu ve piyasanın beklentisini doğrudan karşılayıp karşılayamayacağı gibi soruları cevaplamalı.

 

Oyun türüne karar verdikten sonra oyunların doğru bir şekilde kodlanmasının yanında grafik ve modellemelerin yapılması ve bunların ilgi çekici olması oyunun başarısını doğrudan etkiliyor. Oyun artistleri tarafından çizilen yaratıcı grafikler oyunun akıcılığı kadar görselliğinin de yerinde olması gerektiğinin altını çiziyor.

Günümüzde tasarlanan oyunların akıcı ve heyecanlı bir kurgu kadar görsel açıdan da yeteri kadar tatmin edici olması en önemli noktalardan biri. Son zamanlarda görsel kaliteyi artıran mobil cihazlar ve görüntü kalitesi anlamında yeterli seviyede olan teknolojik araçlar oyun görselliğini ve animasyon tasarımlarını ciddiye alınması gereken bir alan yapıyor.

Programlama süreci ve bölüm tasarımları oyunun oynanabilirliğini artıran en kritik noktalar arasında. Bölüm tasarımı sağlam ve iyi tasarlanmış olan oyunlar kullanıcılar tarafından daha fazla beğeniliyor ve daha fazla oynanıyor. Arayüz ve menülerin başarılı bir şekilde oyunla örtüşmesi ve test aşamasını da oyun tasarlama süreçleri arasında saymak gerekiyor. Son aşamada ise sosyal medya kullanılarak yapılan reklamlar sayesinde oyunlar hitap ettiği kitleye doğru bir şekilde tanıtılmalı.

Milyon dolarların konuşulduğu oyun geliştirme pazarında teknik destek birimleri kurmak ve kullanıcıların sorunlarını çözmek de oyun geliştirme şirketlerinin en büyük sorumluluklarından birini oluşturuyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları