Borsa İstanbul'dan uluslararası ortaklık atılımı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, "En az 10 tane uluslararası ölçekte kuruluş şu anda prensip olarak Borsa İstanbul'la stratejik ortaklık yapmayı kabul etmiş durumdalar" dedi

Genel Hit: 1228 / Yorum: 0 / 31 Ağustos 2015 15:43
Borsa İstanbul'dan uluslararası ortaklık atılımı
-A +A

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin (TÜYİD) düzenlediği "TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013" toplantısında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, 2013 yılında yapılan düzenlemeleri anlatarak, yatay entegrasyonu başarıyla yürüttüklerini ve başarıyla tamamladıklarını söyledi. 
 
Dünyada gelişmiş bütün piyasalarda hakim olan dikey entegrasyonun sağlanması konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Turhan, şunları kaydetti: 
 
"Türkiye'de uluslararası büyük kurumsal yatırımcıların daha rahat erişimini sağlayabilmek adına uluslararası saklama kuruluşlarıyla çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle şu ana kadar Türkiye piyasasına aşina olmamış büyük kurumsal yatırımcıların gelmesi mümkün olacak. Stratejik işbirliği kapsamında NASDAQ tek adımımız olmayacak. Bunu başka stratejik ortaklıklar oluşturarak daha da güçlendirmeyi ve pekiştirmeyi amaçlıyoruz. 
 
Dünya finansal piyasalarının içinde bulunduğu bu durumda en az 10 tane uluslararası, hepinizin adını çok iyi bildiği, işittiğiniz zaman bir memnuniyet sedası çıkartacağınızı tahmin ettiğim ölçekte kuruluşun hepsi şu anda prensip olarak Borsa İstanbul'la stratejik ortaklık yapmayı kabul etmiş durumdalar. Ayrıntılarını müzakere edeceğiz ve en iyilerini seçip Borsa İstanbul'u dünya süper liginde ilk sıralara oynayan bir kuruluş haline getireceğiz. Bugüne kadar yaptığımız adımların sonuçlarını gördük. 2011 yılı itibariyle uluslararası finans merkezleri sıralamasında 71. sırada yer alan İstanbul, bugün itibariyle 44. sıraya yükselmiştir." 
 
Bu başarının bütün sermaye piyasasına ait olduğunu belirten Turhan, "Stratejik vizyonunu 2012 yılınının ilk altı ayında görüşme yaptığımız yatırımcılarla ilk paylaştığımızda nezaketlerini bozmamak için bıyık altından ama mutlaka tebessüm ediyorlardı" dedi. 
 
Öne çıkan ilk 10 şirket  
 
TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Orkun Kaya ise TÜYİD olarak Türkiye'de yatırımcı ilişkileriyle ilişkili farklı hedef kitlelerini kurumsal ve bireysel platformda bir araya getirerek, mesleki bilgi üretmek ve yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi. 
 
Yatırımcı ilişkilerinin Türkiye'de yeni olmasına rağmen çok hızla gelişmekte olan mesleklerden olduğunu ifade eden Kaya, TÜYİD'in misyonu olan piyasaların ve şirketlerin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasına ve şirketlerin adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmayı ve Türkiye sermaye piyasalarına derinlik kazandırmayı desteklemek amacıyla "Yatırımcı İlişkileri Ödülleri" çalışmasını başlattıklarını aktardı. 
 
Yatırımcı İlişkileri Ödül çalışmasında objektif kriterlere dayanarak en iyi uygulamaların özendirilmesininin hedeflendiğini belirten Kaya, bu kapsamda skor kart çalışmasının gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Skor kart uyuglamasını BIST 30'daki şirketlerde denendiğini ifade eden Kaya, BIST 30 şirketleri arasında değerlendirme sonuçlarına göre öne çıkan ilk 10 şirketi alfabetik olarak "Arçelik, Koç Holding, TAV, Turkcell, TÜPRAŞ, THY, Türk Telekom, Garanti Bankası, Halk Bankası ve Yapı Kredi" şeklinde sıraladı. 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları